Over Salsacademy

RECREATIEF

Voor jong en oud.

 

SOCIAAL

Ontmoetingen en vriendschappen.

 

PROFESSIONEEL

Kwaliteit en structuur.

Salsa lessen Roosendaal en Bergen op Zoom

Portfolio

Dé dansschool van West-Brabant voor salsa, bachata en mambo!

 

Salsacademy is hét adres in West-Brabant voor iedereen die salsa, bachata, kizomba en mambo wil leren! Salsacademy een jonge en dynamische dansschool onder leiding van Patrick de Jong.

 

Patrick heeft ruim 25 jaar ervaring in het salsa dansen en 20 jaar ervaring in het geven van salsalessen en is bekend in Nederland en ver daarbuiten. Middels Salsacademy wil Patrick zijn kennis maar vooral het plezier in de salsa doorgeven aan zoveel mogelijk mensen in Roosendaal en de wijde omgeving. De dansstijl van Salsacademy wordt gekenmerkt door lol en enthousiasme, iets dat ook zichtbaar terugkomt in de lessen. Dankzij een duidelijke en gestructureerde cursusopbouw kan hij iedereen binnen no time laten stralen op de dansvloer...

Al vanaf zijn elfde jaar maakt dansen een belangrijk deel uit van het leven van Patrick. Hij begon met hip hop en schakelde later over op swingbeat en jazz. Op jonge leeftijd trad hij met een hiphop/swingbeat-dansgroep op verschillende podia op. In 1988 raakte hij bekend met salsa en had al snel de basispassen onder de knie. In 1995 kwam hij wederom in contact met salsa tijdens een bezoek aan de Nederlandse Antillen. Na een verzoek van zijn broer in 1996 om deel te nemen aan een salsa workshop, ging er voor Patrick een nieuwe wereld van dans open… In september 1996 besloot Patrick op salsa les te gaan in Nederland. Iets wat aanvankelijk als leuke hobby begon werd na verloop van tijd steeds serieuzer. In het jaar 2000 specialiseerde Patrick zich in de salsa L.A. style bij Morry Krispijn van Salsaventura. Een paar jaar later is hij gestart met het volgen van mambo On2 (N.Y. style salsa). In het seizoen 2001-2002 startte Patrick met het geven van lessen in Vlissingen onder de naam Salsalegria. Hier gaf hij les aan cursisten die zelf uitgegroeid zijn tot dansleraren en na zijn vertrek een dansschool hebben gesticht, die nu zelfs lesgeven in Middelburg, Goes en Bergen op Zoom. Een half jaar later na zijn begin in Vlissingen werd hij zelfs op persoonlijke uitnodiging van Morry gevraagd lessen te geven bij Salsaventura, de grootste salsa dansschool van Nederland! Ook uit die lessen zijn een aantal cursisten, die bij hem zijn begonnen, uitgegroeid tot dansleraren. Vanaf 2004 ging zijn carrière nog een stapje verder. Patrick ontving uitnodigingen om les te geven op verschillende salsacongressen/-festivals in binnen- en buitenland. Deze congressen worden op grote schaal georganiseerd om nationaal en internationaal talent een podium te geven en de kans om hun kennis over te brengen. De beste leraren en artiesten worden uitgenodigd om op te treden en workshops te geven. Patrick’s eerste salsafestival was Salsamor salsafestival in Antwerpen. Daarna volgden vele andere congressen, waaronder Wuppertall SalsacongresAntwerpen SalsacongresMiddelburg SalsafestivalMünchen Salsacongres en Salsajam Maastricht. Daarnaast heeft hij gestaan op een van de grootse congressen in Europa, het Hamburg Salsafestival! En om niet te vergeten: Marrakech Salsafestival, in mystiek Marokko. Patrick geeft niet alleen workshops op nationaal en internationaal niveau, maar is ook regelmatig te gast op verschillende feesten. Amsterdam, Brussel, Londen, Zurich, hij gaat overal heen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in salsaland. Patrick hoopt dat hij in zijn lessen voor Salsacademy het plezier van al deze ervaringen (en de ervaringen die hij nog op gaat doen) door kan geven aan zijn cursisten. Met deze instelling gaat hij elke keer weer met veel plezier naar zijn lessen!